Itselle sopivan kampaamon löytymiseen vaikuttaa monta tekijää

minusta
Kauneudenhoidon maailma - blogi ihon- ja hiustenhoidosta

Moni meistä hoitaa ihoaan ja hiuksiaan jollakin tavalla. Toisille se on mukavaa itsensä hemmottelua, toisille taas välttämätön paha. Omasta mielestäni kauneudenhoidon maailma on kiinnostava ja innostava, sillä se kehittyy jatkuvasti. Olenkin luonut tämän blogin, jotta voisin jakaa vinkkejäni muille alasta kiinnostuneille. Täältä voit löytää artikkeleita erilaisista ihon- ja hiustenhoitoon liittyvistä tuotteista ja välineistä. Saatan kirjoittaa myös alan historiasta, sen kehityksestä nykypäivään sekä uusista tuulista. Kauneudenhoitotuotteet kehittyvät sitä mukaa, kun tiede löytää uusia keinoja vaikuttaa ihomme ja hiustemme kuntoon. Ympäristöön ja eettisyyteen liittyvät kysymykset vaikuttavat niin ikään alan kehitykseen. Tervetuloa siis blogini matkaan, jos kauneudenhoitoala kiinnostaa sinuakin! Jätäthän myös kommenttisi, sillä kuulen mielelläni myös muiden mielipiteitä.

Haku

Itselle sopivan kampaamon löytymiseen vaikuttaa monta tekijää

29 October 2020
 Kategoriat: , Blog


Hiukset ovat omistajansa kruunu, sanotaan. Ja tottahan se on, että hiukset ovat yksi ensimmäisistä asioista ihmisen ulkonäössä, johon kiinnitämme huomiota. Ne antavat kantajastaan tietynlaisen kuvan. Vaikka emme ehkä haluaisikaan myöntää, arvioimme juttukumppaniamme sen perusteella onko hänen tukkansa puhdas ja hoidettu. Lisäksi erilaiset hiusvärit antavat hyvinkin erilaisen kuvan ihmisestä. Mieti vaikka lyhyttä neon-pinkkiä kuontaloa tai lanteille asti ulottuvaa luonnontilassa olevaa pehkoa. Kumpikin näistä voisi olla saman ihmisen päässä eri aikoina, mutta ne antavat hyvin erilaisen ensivaikutelman.

Etsi itsellesi sopiva kampaaja

Hiukset ovat siis usein tärkeä persoonallisuutta ilmentävä elementti ihmisen ulkoisessa olemuksessa. Vaatteiden lisäksi ne voivat olla yksi huomiota herättävimmistä tekijöistä. Ehkäpä juuri sen vuoksi hiustenhoitoon käytetään huomattavia summia rahaa eikä niiden tila ole monellakaan yhdentekevää. Monella on luottopaikaksi muodostunut kampaamo, jossa käydään vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Toinen taas etsii itselleen sopivaa hiussalonkia yhä uudelleen ja uudelleen. Toisinaan itselle täydellisen kampaamon ja ammattilaisen löytäminen ei ole yksinkertaista. Vaikka kampaajien koulutustaso Suomessa onkin varmasti maailman huippuluokkaa, on kampaamopalvelussa kyse muustakin kuin ammattitaidosta tai tuotteista. Henkilökemia on hyvin tärkeä pitkän asiakassuhteen määrittelevä tekijä. 

Ammattilainen kehittää itseään jatkuvasti

Ammattitaidosta puheenollen - sitäkään ei kannata toki ottaa itsestäänselvyytenä. Kampaajia, kuten muitakin ammattilaisia, löytyy hyvin moneen lähtöön. Koska hiustyyppejä on olemassa niin monia, on moni kampaajakin erikoistunut tietynlaisiin hiuksiin. Jos oma hiuslaatusi on yhtään erikoisempi tai vaativampi, kannattaa varmistaa etukäteen, että kampaaja varmasti osaa sitä käsitellä. Hiustrendit muuttuvat myös tiuhaan ja on kampaajasta itsestään kiinni, pysyykö hän niiden mukana. Monelle ammatti on intohimo ja kouluttautuvatkin jatkuvasti oppiakseen uusia tekniikoita ja tutustuakseen uusiin työmenetelmiin ja tuotteisiin. Osa hiusmuotoilijoista on erikoistunut tietynlaisiin värjäytekniikoihin, osa luonnosta saatujen raaka-aineiden käyttöön, toiset kiharruskäsittelyihin ja osa hiustenpidennyksiin. Moni hiussalonki tarjoaa myös muita palveluita, kuten tuotteiden myyntiä, hierontaa ja kosmetologipalveluita. Tällainen on esimerkiksi Shortcut Oy Tapiola. Vaikka hiuksia voi toki värjätä ja leikata kotoakin, on ammattitaitoisen kampaajan työ aivan eri jälkeä. Hän ymmärtää hiuslaadun, kasvojen muodon ja kemian rajoitteet ja osaa ottaa kaikki vaikuttavat osa-alueet huomioon.